• Wolderwijd logo
 
header jurist

Vaststellingsovereenkomst check

Laat je vaststellingsovereenkomst checken door een arbeidsrechtjurist

Vaststellingsovereenkomst check

Werknemers bellen ons juristenkantoor dagelijks met de vraag waar je als werknemer op moet letten bij een vaststellingsovereenkomst? Het checken (en opstellen) van een vaststellingsovereenkomst (ook wel beëndigingsovereenkomst genoemd) is dagelijkse kost voor onze arbeidsrecht juristen. Een veelgehoorde vraag is dan ook:

"Help, mijn werkgever heeft mij een vaststellingsovereenkomst aangeboden.
Wat moet ik doen???"

Wanneer een werknemer een vaststellingsovereenkomst ontvangt, wordt vaak gedacht dat er sprake is van een ontslag waar men niets aan kan doen. Wij breken graag met deze (veelvoorkomende) misvatting op grond van de volgende feiten: (1) een vaststellingsovereenkomst ondertekenen is niet hetzelfde als ontslag krijgen én (2) er is altijd een keuze om te tekenen of niet? U kunt dus nooit voor een voldongen feit worden gesteld. Hoewel werkgevers vaak anders betogen is er altijd een keuze en vrijwel altijd een onderhandelingspositie. Raadpleeg hiervoor een arbeidsrecht jurist (bijvoorbeeld een jurist van ons kantoor).

De keuze om al dan niet in te stemmen met vaststellingsovereenkomst (en daarmee tevens de onderhandelingspositie) is grotendeels afhankelijk van de reden waarom u een vaststellingsovereenkomst aangeboden heeft gekregen? De ''waarom vraag'' is dan ook één van de eerste vragen die een goede jurist u zal stellen. De échte reden dat de vaststellingsovereenkomst aan u is gegeven is dus van cruciaal belang.

Vaststellingsovereenkomst laten checken

Iedere werknemer doet er goed aan zijn vaststellingsovereenkomst juridisch te laten checken door een deskundig arbeidsrechtjurist. Echt elke beëindiging van een dienstverband is anders en elke vaststellingsovereenkomst is dan ook maatwerk. Zeker gezien het feit dat de gevolgen van ondertekening van een vaststellingsovereenkomst groot zijn, is juridisch advies noodzakelijk. Dit geldt ook wanneer als uw werkgever (feitelijk de wederpartij), bij wie u misschien al wel jarenlang werkt, stelt dat alles wel goed zit en dat u met een gerust hart de vaststellingsovereenkomst kunt tekenen. Dit om de simpele reden dat u (als werknemer) een geheel ander belang heeft dan uw werkgever. Alleen om die reden is het al raadzaam om juridisch advies in te winnen en uw vaststellingsovereenkomst te laten checken. Ook wanneer werkgever het 100% goed bedoelt; een foutje is snel gemaakt. Omdat een fout in een vaststellingsovereenkomst, na het verstrijken van de bedenktermijn, niet meer te repareren is, dient dit te worden voorkomen. Een goede check van uw vaststellingsovereenkomst is dan ook echt belangrijk.

Beide juristen van Wolderwijd zijn gespecialiseerd in het checken van vaststellingsovereenkomsten. Daarnaast vinden we het checken erg uitdagend werk. Werkelijkwaar, u kunt ons 's nachts wakker maken om een vaststellingsovereenkomst te checken. Om onze expertise tentoon te stellen schrijven wij veel over vaststelllingsovereenkomsten.

Op deze website vindt u voorbeelden én informatie die van belang is om meegenomen te worden in een goede vaststellingsovereenkomst. Let wel; deze website is op geen enkele manier vervanging voor juridisch advies of het laten checken van uw vaststellingsovereenkomst. Zoals al gezegd is geen enkel geval standaard en is elke vaststellingsovereenkomst check maatwerk. Ons advies is dan ook dat zowel werkgever als werknemer zich moeten laten adviseren over zijn/haar rechtspositie.

Kosten vaststellingsovereenkomst check

Lees rustig verder op onze website en neem daarna telefonisch contact op met één van onze arbeidsrechtjuristen (036 522 7007) of stuur direct een e-mail om uw beëindigingsovereenkomst te laten checken. Als werknemer hoeft u zich over de kosten geen zorgen te maken. In 90% van alle vaststellingsovereenkomst checks worden de kosten van ons juridische advies door de werkgever vergoed. Mochten de kosten (om wat voor reden dan ook) niet worden vergoed, dan hebben wij een eerlijk en vast laag werknemerstarief van € 350,- excl. btw. Meer zult u dus nooit hoeven betalen. Dit doen wij omdat wij van mening zijn dat goed juridisch advies écht noodzakelijk is. Ons motto is niet voor niets: 'Omdat goede rechtshulp niet duur hoeft te zijn'.

Lees dus verder op deze website en laat u overtuigen dat u een echte Wolderwijd Jurist dient in te schakelen om uw vaststellingsovereenkomst te checken. Bij vragen vernemen wij graag (volledig vrijblijvend) van u.

Bekijk onze actuele artikelen over vaststellingsovereenkomsten:

Veelgestelde vragen: