• Wolderwijd logo
 
header jurist

Arbeidsrechtmediation...

Brengt het gesprek met uw medewerker weer op gang

Wat begint als een meningsverschil of een futaliteit op het werk, kan soms zo escaleren dat er een onwerkbare situatie ontstaat. Het voeren van een contstructief gesprek met uw medewerker(s) wordt steeds lastiger en het lijkt erop dat u alleen maar verder verwijdert raakt van een oplossing. Als werkgever wordt echter wel van u verwacht dat u er alles aan doet om het geschil met en/of tussen u medewerker(s) op te lossen. Bij Wolderwijd kunnen wij u daarbij helpen, tegen eerlijke tarieven. 

Mediation met uw medewerker

Een mediationtraject met uw medewerker is erop gericht om het gesprek met uw medewerker weer op gang te krijgen. Als u begrijpt waar uw medewerker écht mee zit, dan zal het vaak makkelijker worden om het gedrag en de handelswijze van uw medewerker te plaatsen. Onder begeleiding van een gespecialiseerd arbeidsrechtmediator zal het vaak ook makkelijker om zijn om openheid van uw medewerker te krijgen. Een mediationtraject vindt plaats onder geheimhouding waardoor er ruimte is om alles (met respect) naar elkaar uit te spreken, zonder dat daar juridische consequenties aan kunnen worden verbonden. Zowel u als uw medewerker kunnen hierdoor écht vrijuit spreken. Vrijwel altijd leidt dit tot meer duidelijkheid en begrip voor en van uw medewerker.

Wat is de uitkomst van een arbeidsmediationtraject?

Een arbeidsmediationtraject zal niet altijd leiden tot behoud en/of herstel van de arbeidsrelatie met uw medeweker. Het kan namelijk zo zijn dat u, in samenspraak met uw medewerker, tot de conclusie komt dat de beste oplossing is om de arbeidsrelatie te beëindigen. Dat betekent niet dat het mediationtraject mislukt is. Zolang u en uw medewerker maar in samenspraak tot deze conclusie zijn gekomen, kan het juist een goede uitkomst zijn. Het beëindigen van een dienstverband is soms vergelijkbaar met het beëindigen van een huwelijk. Zeker als arbeidsrelaties héél lang hebben geduurd is het belangrijk dat er aandacht is voor alle aspecten en consequenties van een beëindiging van de arbeidsrelatie. Dat hoeft overigens niet te bekenten dat een traject per definitie héél lang duurt, maar wel dat er echt aandacht is voor een goede afsluiting. Onze arbeidsrechtmediator helpt daarbij, maar u en uw medewerker bepalen zélf wat passende afspraken zijn. Deze worden in een vaststellingsovereenkomst neergelegd waarmee ook de juridische afdichting van het traject gewaarborgd is. 

Wat zijn de kosten van een arbeidsmediationtraject?

Uiteraard is de aandacht voor het trjaject zelf belangrijk, maar ook het kostenaspect is (voor u) van belang. Wij begrijpen dat. In veruit de meeste gevallen zal van u, als werkgever, namelijk worden verwacht dat u de kosten van het mediationtraject draagt. Bij hoge (uur)tarieven kunnen de kosten dan al snel flink lopen. Helemaal als u niet verzekerd bent. Wij hebben een zeer concurrerend uurtarief zodat u bij ons niet bang hoeft te zijn voor hoge kosten. Voorafgaand aan het traject krijgt u bovendien een heldere inschatting van de tijdsbesteding, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Helder en transparant, daar houden wij van. 

Veelgestelde vragen: