• Wolderwijd logo
 
header jurist

Scheiden middels mediation bespaart geld

Goedkoop scheiden? In plaats van twee (dure) advocaten, schakelt u gezamenlijk één mediator in.

Een scheiding zet uw wereld op zijn kop. Scheiden betekent namelijk veel meer dan ''alleen maar'' niet meer samenwonen met uw partner. Uw hele leven, en vaak ook dat van uw kinderen, familie en (gezamenlijke) vrienden, wordt rigoreus op zijn kop gezet. Wat vroeger zeker was, is met een echtscheiding ineens onzeker. Wij helpen u graag door de onzekere fase(n) van een echtscheiding heen door met u en uw partner samen een mediationtraject aan te gaan. En omdat een echtscheiding toch al zoveel onzekerheid met zich brengt, zorgen wij in elk geval over duidelijkheid vooraf over de prijs. Wij werken daarom zoveel mogelijk met vaste tarieven zodat u zich tijdend de mediation geen zorgen hoeft te maken over de kosten, maar zich volledig kunt richten op de echtscheidingsmediation. 

Onze werkwijze

Om u zo goed mogelijk te begeleiden in uw (echt)scheiding werkt onze (echt)scheidingsmediator volgens een vast stappenplan. Zo weet u van te voren wat u van de echtscheidingsmediation kunt verwachten en hoe een traject verloopt. Nieuwswgiering over onze werkwijze? Download dan onze folder over scheidingsbemiddeling. 

Onze pakketten

Wij bieden verschillende mediatonpakketten aan, afhankelijk van de situatie die op u van toepassing is. Als u bijvoorbeeld geen kinderen heeft, heeft u niets aan een ouderschapsplan. Andersom geldt juist dat als u wel kinderen heeft, het opstellen van een ouderschapsplan verplicht is. In onze (complete) pakketten maken wij hier dan ook onderscheid in. In onze folder treft u meer over de precieze kosten van een echtscheidingsmediation. 

Feiten over mediation

  • de mediator is onafhankelijk en onpartijdig;
  • mediation is vrijwillig én vertrouwelijk;
  • mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend;
  • Mediation is een serieus alternatief voor de rechter (en de advocaat)
  • mediation gaat over belangen, niet over standpunten;
  • een mediator begeleidt, maar geeft geen advies;
  • wederzijdse bereidheid is van essentieel belang;
  • mediation wordt op steeds meer terreinen en rechtsgebieden toegepast.

Onze mediator 

Onze mediator, mr. J.A. (Jeroen) Kaspers is ADR gecertificeerd (familie)mediator. Jeroen is praktisch ingesteld en empatisch en meer dan vakbekwaam om te bemiddelen bij uw (echt)scheiding. Jeroen is tevens lid van de beroepsvereniging voor professionals in mediation. 

Veelgestelde vragen: