• Wolderwijd logo
 
header jurist

Mediation kan ruimte bieden voor de oplossing

Oplossingen waar beide partijen tevreden mee zijn

Geschillen zijn er in allerlei soorten en maten. Vaak begint het met iets kleins maar iet kleins kan escaleren tot iets groots. Dat is jammer omdat door gebrek aan communicatie mooie samenwerkingen verdwijnen of (eens zo) goede contacten teniet gaan. Mediation kan ditvoorkomen of, als het al is gebeurd, helpen te herstellen. Lees hieronder meer over mediation bij uiteenlopende geschillen. 

Mediation voor allerlei geschillen

Een mediationtraject kan voortslepende ruzies en/of jarenlange procedures voorkomen. Door een (sluimerend) geschil al in vroegtijdig stadium te de-escaleren door de inzet van een mediator zullen partijen veel sneller begrip krijgen voor elkaars denkwijzen en standpunten. In een mediationtraject kan namelijk ingezoomd worden op de werkelijke belangen van een betrokkene en dat zijn soms hele andere belangen dan de belangen die in juridische procedures naar voren worden gebracht. 

Onze werkwijze

Onze mediator werkt altijd volgens een bepaald stappenplan. Zo weet u wat u van een mediationtraject kunt verwachten en hoe een traject (ongeveer) verloopt. De mediation begint altijd met een intake. Dat is een eerste gesprek waarbij het vooral van belang is om te bepalen of er ''een klik'' is en of er vertrouwen is in de mediator. Dit vertrouwen is namelijk van essentieel belang voor de verdere samenwerking. Tijdens het eerste gesprek wordt u geïnformeerd over het verloop van een mediationtraject en kunt u vrijblijvend al uw vragen stellen. Na dit gesprek kunt u samen met het overheidsorgaan beslissen of u het mediationtraject in wil gaan. U krijgt dan ook meer informatie over het verdere verloop. 

Onze kosten

Omdat het geschil op zichzelf al vervelend genoeg is, begrijpen wij dat u niet zit te wachten op torenhoge tarieven in een poging om uw geschil met de overheid op te lossen. Wij werken daarom zoveel mogelijk met vaste pakketten en tarieven. Mocht uw situatie niet geschikt zijn voor een vast tarief en/of pakket, dan hanteert onze mediator een zéér scherp uurtarief van € 99,00 per uur, exlusief 6% kantoorkosten en 21% btw. 

Feiten over mediation

  • de mediator is onafhankelijk en onpartijdig;
  • mediation is vrijwillig én vertrouwelijk;
  • mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend;
  • Mediation is een serieus alternatief voor de rechter (en de advocaat)
  • mediation gaat over belangen, niet over standpunten;
  • een mediator begeleidt, maar geeft geen advies;
  • wederzijdse bereidheid is van essentieel belang;
  • mediation wordt op steeds meer terreinen en rechtsgebieden toegepast.

Onze mediator 

Onze mediator, mr. J.A. (Jeroen) Kaspers is ADR gecertificeerd (familie)mediator. Jeroen is praktisch ingesteld en empatisch en meer dan vakbekwaam om te bemiddelen bij uw (echt)scheiding. Jeroen is tevens lid van de beroepsvereniging voor professionals in mediation. 

Veelgestelde vragen: