• Wolderwijd logo
 
header jurist

Mediation bij geschillen met de overheid

Voor een goed gesprek tussen u en de overheid/gemeente

Als burger kan het voorkomen dat u zich onbegrepen en machteloos voelt tegenover een groot log instituut als de overheid. Dit kán in de weg staan aan een eenvoudig goed gesprek met de (lokale) overheid. Bijvoorbeeld over de vraag waarom uw vergunning of verzoek om planschade nu eigenlijk is afgewezen. Of over de vraag waarom u uw dakkapel moet verwijderen of uw woning niet mag verhuren? In steeds meer bestuursrechtelijke geschillen met de overheid wordt (een vorm van) mediation toegepast. Bent u al langer in geschil met de overheid maar komt u er niet uit? Stel dan eens mediation voor aan de overheid waarmee u in geschil bent. De kans is groot dat er positief op wordt gereageerd. 

Onze werkwijze

Onze mediator werkt altijd volgens een bepaald stappenplan. Zo weet u wat u van een mediationtraject kunt verwachten en hoe een traject (ongeveer) verloopt. De mediation begint altijd met een intake. Dat is een eerste gesprek waarbij het vooral van belang is om te bepalen of er ''een klik'' is en of er vertrouwen is in de mediator. Dit vertrouwen is namelijk van essentieel belang voor de verdere samenwerking. Tijdens het eerste gesprek wordt u geïnformeerd over het verloop van een mediationtraject en kunt u vrijblijvend al uw vragen stellen. Na dit gesprek kunt u samen met het overheidsorgaan beslissen of u het mediationtraject in wil gaan. U krijgt dan ook meer informatie over het verdere verloop. 

Onze kosten

Omdat het geschil op zichzelf al vervelend genoeg is, begrijpen wij dat u niet zit te wachten op torenhoge tarieven in een poging om uw geschil met de overheid op te lossen. Wij werken daarom zoveel mogelijk met vaste pakketten en tarieven. Mocht uw situatie niet geschikt zijn voor een vast tarief en/of pakket, dan hanteert onze mediator een zéér scherp uurtarief van € 99,00 per uur, exlusief 6% kantoorkosten en 21% btw. 

Feiten over mediation

  • de mediator is onafhankelijk en onpartijdig;
  • mediation is vrijwillig én vertrouwelijk;
  • mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend;
  • Mediation is een serieus alternatief voor de rechter (en de advocaat)
  • mediation gaat over belangen, niet over standpunten;
  • een mediator begeleidt, maar geeft geen advies;
  • wederzijdse bereidheid is van essentieel belang;
  • mediation wordt op steeds meer terreinen en rechtsgebieden toegepast.

Onze mediator 

Onze mediator, mr. J.A. (Jeroen) Kaspers is ADR gecertificeerd (familie)mediator. Jeroen is praktisch ingesteld en empatisch en meer dan vakbekwaam om te bemiddelen bij uw (echt)scheiding. Jeroen is tevens lid van de beroepsvereniging voor professionals in mediation. 

Veelgestelde vragen: