• Wolderwijd logo
 
header jurist

Familiegeschillen opgelost

Familiemediation voor familiaire geschillen die een oplossing verdienen

Al jaren niet meer samen aan het kerstdiner. Kleinkinderen die hun opa en oma al lange tijd niet meer hebben gezien. Een ruzie over de erfenis. Het zijn zomaar enkele voorbeelden van schrijnende situties die in families voorkomen. Vaak is er al (heel) lang niet meer écht gesproken tussen de familieleden. Mediation kan helpen om het (eerste) contact weer te leggen en vooral écht te werken aan het bijleggen van uw geschil. Gun uzelf en uw familie de kans om dat onder begeleiding van een mediator te doen. Wij helpen u daar graag bij. 

Onze werkwijze

Om u zo goed mogelijk te begeleiden in uw mediationtrajaect werkt onze mediator volgens een vast stappenplan. Zo weet u wat u van een mediationtraject kunt verwachten en hoe een traject (ongeveer) verloopt. De mediation begint altijd met een intake. Dat is een eerste gesprek waarbij het vooral van belang is om te bepalen of er ''een klik'' is en of er vertrouwen is in de mediator. Dit vertrouwen is namelijk van essentieel belang voor de verdere samenwerking. Tijdens het eerste gesprek wordt u geïnformeerd over het verloop van een mediationtraject en kunt u vrijblijvend al uw vragen stellen. Na dit gesprek kunt u samen met uw familie beslissen of u het mediationtraject in wil gaan. U krijgt dan ook meer informatie over het verdere verloop. 

Onze kosten

Omdat een familiegeschil op zichzelf al vervelend genoeg is, begrijpen wij dat u niet zit te wachten op torenhoge tarieven in een poging om uw familiegeschil bij te leggen. Wij werken daarom zoveel mogelijk met vaste pakketten. Mocht uw situatie niet geschikt zijn voor een vast pakket, dan hanteert onze mediator een zéér scherp uurtarief van € 99,00 per uur, exlusief 6% kantoorkosten en 21% btw. 

Feiten over mediation

  • de mediator is onafhankelijk en onpartijdig;
  • mediation is vrijwillig én vertrouwelijk;
  • mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend;
  • Mediation is een serieus alternatief voor de rechter (en de advocaat)
  • mediation gaat over belangen, niet over standpunten;
  • een mediator begeleidt, maar geeft geen advies;
  • wederzijdse bereidheid is van essentieel belang;
  • mediation wordt op steeds meer terreinen en rechtsgebieden toegepast.

Onze mediator 

Onze mediator, mr. J.A. (Jeroen) Kaspers is ADR gecertificeerd (familie)mediator. Jeroen is praktisch ingesteld en empatisch en meer dan vakbekwaam om te bemiddelen bij uw (echt)scheiding. Jeroen is tevens lid van de beroepsvereniging voor professionals in mediation. 

Veelgestelde vragen: