Home / Actueel / Geld besparen bij second opinion UWV

Geld besparen bij second opinion UWV

leestijd 3 minuten. mr. Jeroen Kaspers in arbeidsrecht op 28 maart 2013.

Een second opinion wordt aangevraagd wanneer de werknemer en de werkgever het niet eens zijn over de vraag of de werknemer daadwerkelijk ziek is, vervangende arbeid wel passende arbeid is en of er wel voldoende re-integratie-inspanningen worden verricht. In de meeste gevallen heeft een bedrijfsarts al uitspraak gedaan waarover een van de partijen het niet eens is. De keuringsarts van het UWV maakt aan deze discussie een einde met een ‘second opinion’.

Tijdens deze second opinion keurt het UWV de werknemer en informeert bij de werkgever. Wie de procedure aanvraagt maakt geen verschil. Ongeacht of de werknemer of de werkgever de procedure aanvraagt, de procedure is hetzelfde. Het tarief verschilt tegenwoordig wel.

Per 1 januari 2013 zijn de tarieven van het deskundigenoordeel van het UWV verhoogt. De werkgever betaalt geen € 50,- meer maar € 400,-! Ook het tarief van de werknemer wordt verhoogd, namelijk naar € 100,-. Volgens Den Haag een eerlijke verdeling. Uiteraard is het zo dat de oude tarieven nooit kostendekkend waren en dat een verhoging wel op zijn plaats is, maar een dergelijke verhoging voor de werkgever is wel erg radicaal.

Om geld te besparen zou de werkgever de werknemer kunnen vragen of deze bereid is om de keuring zelf aan te vragen. De werkgever betaalt de kosten (€ 100,-) aan de werknemer en bespaart hiermee € 300,-. Een kleine kostenbesparende tip van Wolderwijd Juristen wanneer u geld wilt besparen op de second opinion van het UWV.

mr. J.A. Kaspers

mr. J.A. (Jeroen) Kaspers

Jurist en Mediator

Jeroen adviseert en procedeert op het gebied van arbeidsrecht, bestuursrecht, contractenrecht en huurrecht. Volg Jeroen ook op Google+ en LinkedIn. Bereikbaar via kaspers@wjuristen.nl of 036 522 7007.

Meer van mr. J.A. Kaspers over arbeidsrecht:

Vorige: Houd social media in de hand met een social-media-code
Volgende: Nieuwe regels bank bij het verlengen hypotheek

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS