Home / jurist / Jurist

Jurist

Een jurist is iemand die zijn beroep uitoefent in het kader van de rechtsgeleerdheid. Een jurist of rechtskundige lijkt in heel veel opzichten op een advocaat maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Een advocaat is namelijk verplicht om zich te houden aan de Advocatenwet. Hierin staan bepaalde gedragsregels waaraan een advocaat zich moet houden. Zo mag een advocaat bijvoorbeeld niet op basis van No Cure No Pay werken maar is dit voor een jurist wel toegestaan. Voor een jurist bestaat namelijk niet een soortgelijke juristenwet. Voor bepaalde rechtsgebieden is het verplicht om je te laten vertegenwoordigen door een advocaat. Voor de rechtsgebieden die Wolderwijd Juristen uitoefent (arbeidsrecht, bestuursrecht, contractenrecht en huurrecht) is dit echter niet verplicht. Onze juristen kunnen u daarom op het gehele palet van arbeidsrecht, bestuursrecht en huurrecht van dienst zijn. Voor contractenrecht geldt dat u zich kunt laten bijstaat door een van onze juristen zolang het belang van uw zaak niet hoger is dan € 25.000.

Waarom een jurist?

Het grote voordeel van een jurist ten opzichte van een advocaat ligt veelal in het lagere tarief. In de advocatuur zijn uurtarieven van € 200,00 per uur heel gebruikelijk. Daar komen dan vaak nog verkapte winstmarges zoals kantoorkosten bij. Wolderwijd Juristen is van mening dat juridische diensten ook zonder torenhoge tarieven verleend kunnen worden. Wilt u dit zelf graag ervaren? Neem dan contact op met onze Juristen of bekijk onze tarieven. Eerlijke rechtshulp door deskundige juristen. Daar houden wij van. Niet voor niets is ons slogan: 'Omdat goede rechtshulp niet duur hoeft te zijn!'

Jurist

Wij zijn uitstekend bereikbaar voor iedereen die op zoek is naar goede juridische dienstverlening. Met een landelijk netwerk en verschillende flexlocaties maken wij ons door geheel Nederland hard voor uw zaak. Uiteraard is het mogelijk dat iemand bij u thuis of bij uw bedrijf langskomt. Echter is niet voor iedere zaak een fysieke afspraak noodzakelijk. Het grote gros zaken leent zich uitstekend om via e-mail, telefoon en andere internetkanalen behandeld te worden. Dit scheelt tijd en dus geld. Middels een deskundige "online" aanpak proberen wij uw kosten van het geschil zo laag mogelijk te houden. U bent immers niet geholpen met een torenhoge rekening. U bent wel geholpen met deskundig advies op een manier die bij u past. Dit kan bijvoorbeeld een adviesrapport per e-mail zijn maar een telefonisch adviesgesprek. Of beide indien u dat prettig vindt! Onze juristen communiceren met u en niet tegen u. Neem vandaag nog contact op met uw jurist en ervaar dat een juridisch conflict geen vermogen hoeft te kosten. Bedrijfsmatig of particulier, wij zijn altijd nabij.

Daarom een Wolderwijd jurist uit :
  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS