• Wolderwijd logo
 
header jurist

Scheiden in Zeewolde zonder advocaat

Scheiden zonder advocaat scheelt een hoop geld en zorgt voor betere nakoming van de gemaakte afspraken.

Kan ik scheiden zonder (dure) advocaat?

2 minuten mr. Jeroen Kaspers mediation voor particulieren 17 januari 2023 2024

We willen graag zonder al teveel gedoe (én zonder hoge kosten) scheiden. Is het mogelijk om te scheiden zonder dure advocaat?

Antwoord: Jazeker is het mogelijk om te scheiden zonder advocaat. Het is wettelijk gezien niet meer verplicht om beide een advocaat in te schakelen om de scheiding te regelen. Kiezen voor mediation zorgt voor een veel laagdrempeligere afwikkeling van de echtscheiding en veel minder vechtscheidingen. Het belang van een goede verwerking van de scheiding en de voorbereiding op een goede (toekomstige) omgang met elkaar en de kinderen worden steeds belangrijker gevonden. Dit kan worden bereikt middels mediation.

Een tweede voordeel is dat het tarief van een mediator vele malen lager is dan dat van een advocaat. Omdat beide partijen één mediator inschakelen (in plaats van twee advocaten) kan dat uurtarief ook eens door beide partijen gedeeld worden. Voor zover de formele afwikkeling het noodzakelijk maakt dat de scheiding wordt ingediend bij de rechtbank dan zorgt uw mediator hiervoor. Zo kunt u alles afwikkelen bij uw mediator in Zeewolde.

In Zeewolde vindt u op het Gildenveld 5 Wolderwijd Mediation. Bij Wolderwijd kunt u gemakkelijk scheiden zonder advocaat.

mr. J.A. Kaspers

mr. J.A. (Jeroen) Kaspers

Jurist en Mediator

Jeroen adviseert en procedeert op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en huurrecht. Als mediator begeleidt Jeroen bij conflict of echtscheiding. Volg Jeroen ook op LinkedIn. Bereikbaar via kaspers@wolderwijd-juristen.nl of 036 522 7007.

Meer veelgestelde vragen over mediation voor particulieren:

Veelgestelde vragen: