• Wolderwijd logo
 
header jurist

Hoe lang duurt een echtscheiding?

Hoe lang duurt het totdat je gescheiden bent?

Hoe lang duurt een echtscheiding bij Wolderwijd?

2 minuten mr. Jeroen Kaspers mediation voor particulieren 17 januari 2023 2024

Vraag: Hoe lang duurt een echtscheiding?

Antwoord: U kunt binnen twee maanden gescheiden zijn. In principe bepalen partijen zelf de snelheid van het gehele proces. De tijd die er bijvoorbeeld tussen mediationsessies zit, bepalen partijen zelf.

Bij ons kantoor komen alle onderwerpen aan bod maar wel altijd in de juiste volgorde. Het komt vaak voor dat mensen graag alles snel willen regelen. Scheiden is immers een moeilijk en pijnlijn traject waar iedereen het liefst zo snel mogelijk vanaf wil zijn. Door zaken snel te regelen wordt gedacht dat u sneller van alles af bent. Hoewel dit op zich een logische gedachte is, is de kans groot u keuzes maakt vanuit de verkeerde overwegingen als u start met de "regelzaken". Dit is van belang omdat deze besluiten nog vele jaren gevolgen hebben. De snelle beslissingen worden vaak genomen uit schuldgevoel, om er maar vanaf te zijn of gewoon uit boosheid omdat u niet degene bent die uit elkaar wilde gaan. Juist om dit soort “snelle" beslissingen te voorkomen, beginnen we eerst met het onderwerp ‘scheiden als partners’. Zo wordt voorkomen dat er losse eindjes zijn en u beiden in staat bent om goede afspraken te maken waar u ook echt achter staat (en achter kunt blijven staan).

Voor verdere informatie kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen voor een gratis intakegesprek (15-30 min). Wolderwijd is bereikbaar per telefoon, e-mail maar u kunt ook gemakkelijk online een intakegesprek inplannen. In het gratis intakegesprek maakt u beiden kennis met de mediator in Zeewolde.

mr. J.A. Kaspers

mr. J.A. (Jeroen) Kaspers

Jurist en Mediator

Jeroen adviseert en procedeert op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en huurrecht. Als mediator begeleidt Jeroen bij conflict of echtscheiding. Volg Jeroen ook op LinkedIn. Bereikbaar via kaspers@wolderwijd-juristen.nl of 036 522 7007.

Meer veelgestelde vragen over mediation voor particulieren:

Veelgestelde vragen: