Home / Rechtshulp / Huurrecht / Koop breekt geen huur

Koop breekt geen huur

Misschien wel de belangrijkste regel uit het gehele huurrecht of in elk geval de meest verstrekkende regel. ‘Koop breekt geen huur’. De bepaling komt er in feite op neer dat een koopovereenkomst een huurovereenkomst niet opzij kan zetten. De nieuwe eigenaar van het pand dat werd verhuurd is gebonden aan het huurcontract met de huurder van het pand en kan de huurder dan ook niet dwingen om het pand te verlaten op grond van zijn eigendomsrecht.

Wanneer Wolderwijd Juristen?

We begrijpen dat het voor de koper grote problemen met zich mee kan brengen indien hij een pand heeft gekocht dat bezwaard is met een huurovereenkomst. Wolderwijd kan u adviseren in mogelijke manieren om toch zo snel mogelijk tot een voor u wenselijke oplossing te komen. Deze kan erin bestaan om bijvoorbeeld tot een minnelijke oplossing te komen met de huurder van het pand. Of, indien dit niet mogelijk blijkt, het inzetten van andere middelen die de verhuurder ter beschikking staan om de huurovereenkomst te ontbinden.

Contact

Bereik ons via onze online chatmogelijkheid of neem telefonisch contact met ons op. Uiteraard staat het u altijd vrij om langs te komen op ons gratis inloop spreekuur om uw probleem nader toe te lichten. Wolderwijd Juristen maakt zich graag hard voor uw zaak.

Koop breekt geen huurDirect naar:
Koop breekt geen huur

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS