Home / Rechtshulp / Contractenrecht / Wanprestatie

Wanprestatie

U heeft een overeenkomst met uw leverancier dat hij wekelijks uw bestelling op een vast tijdstip aanlevert. Sinds enige maanden wordt u leverancier echter lakser en komt de bestelling op wisselende tijdstippen aan waardoor uw planning totaal in war loopt. Het contract wordt niet nagekomen en hiermee pleegt uw leverancier wanprestatie.

Het is één van de vele zaken die valt onder de noemer ‘wanprestatie’. Er is sprake van wanprestatie als een verbintenis niet wordt nagekomen en dit toerekenbaar is aan de schuldenaar. Indien de schuldenaar niet, onjuist, niet tijdig of niet geheel nakomt heeft de schuldeiser bepaalde rechten. Zo kan de overeenkomst bijvoorbeeld worden opgeschort, ontbonden of er kan schadevergoeding geëist worden. Voordat de schuldeiser zijn rechten kan laten gelden, dient er echter een aantal stappen gezet te worden. Moet de schuldenaar bijvoorbeeld in gebreke gesteld worden zodat verzuim intreedt of treedt hij van rechtswege in verzuim? Moet er direct nagekomen worden of ligt een eventuele schadevergoeding toch meer voor de hand?
Al deze stappen wil Wolderwijd Juristen graag voor u zetten. Wij begeleiden u van begin tot eind en adviseren u over wat in uw geval de gunstigste oplossing zou zijn. Wij houden hierbij rekening met uw persoonlijke en zakelijke belangen en gaan niet over één dag ijs. Wolderwijd Juristen begrijpt dat jarenlange relaties niet zomaar van de baan zijn door een enkele wanprestatie. Tegelijkertijd zien wij echter ook dat geven en nemen zijn grenzen kent. Nuchter en gedreven, dat is de instelling die u van ons kunt verwachten. Daarom kunt u op ons rekenen.

Bereik ons via onze online chatmogelijkheid of neem naam telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tevens zijn wij altijd bereikbaar per e-mail bereikbaar.

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS