Home / Rechtshulp / Bestuursrecht / Sociaal Zekerheidsrecht

Sociaal Zekerheidsrecht

Nederland kent een uigebreid sociaal zorgstelsel dat beoogt om ook voor de minder bedeelden in onze maatschappij een vangnet te creëeren. Dit uitgebreide sociale stelsel is doordrongen van regels en uitzonderingen die het voor de burger vaak tot één groot doolhof maken waar zij door de bomen het bos niet meer zien. Al deze regels worden opgesteld door de overheid en haar bestuursorganen en daarmeebehoort ook het sociaal zekerheidsrecht tot de rechtspraktijk van het bestuursrecht.

Dynamisch en divers

Zoals hierboven al opgemerkt is het sociaal zekerheidsrecht een wirwar aan regels die bovendien altijd afhankelijk zijn van de perikelen van ons huidige politieke stelsel. Een nieuw regeerakkoord, zoals dat zich binnen onafzienbare tijd zal manifesteren, kan zomaar het gehele stelsel op zijn kop gooien. Zo zal er flink wat veranderen aan de huidige systematiek van de WW en zullen de regels voor de bijstandswet ook aangescherpt worden. Hoe al deze aanpassingen in de praktijk zullen uitpakken zullen we nog moeten afwachten maar Wolderwijd Juristen houdt voor u de laatste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Waarmee kan Wolderwijd Juristen u helpen?

Door alle ontwikkelingen op de voet te volgen kan Wolderwijd Juristen u op de beste manier van dienst zijn bij alle problemen die u ondervind met het sociale zekerheidsstelsel. Is uw WW uitkering bijvoorbeeld onterecht afgewezen naar uw mening? Wolderwijd Juristen stelt voor u een bezwaarschrift op om de WW-uitkering voor u te verkrijgen. Of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een WIA uitkering? Wolderwijd Juristen gaat samen met u om tafel om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Bereik ons via onze online chatmogelijkheid of neem naam telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tevens zijn wij altijd bereikbaar per e-mail bereikbaar.

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS