Home / Rechtshulp / Bestuursrecht / Bestemmingsplan

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is voor gemeenten één van de belangrijkste instrumenten voor ruimtelijk beleid. Ondernemers ervaren het echter vaak als obstakel in hun eigen ondernemingsbeleid.

Functie bestemmingsplan

De functie van een bestemmingsplan is tweeledig en zorgt daarom vaak voor frictie. Aan de ene kant moet het bestemmingsplan namelijk een toetsingskader vormen (en daarmee beperkingen stellen) aan bijvoorbeeld bouwplannen. Het is daarom belangrijk dat er duidelijke regels en richtlijnen opgesteld worden. Aan de andere kant moet een bestemmingsplan een toekomstige visie geven van de te verwachten ruimtelijke ontwikkeling waarbij het juist van belang is om het plan zo flexibel en dynamisch mogelijk te houden.Wolderwijd Juristen weet met dit spanningsveld om te gaan en is op de hoogte van de (on)mogelijkheden van een bestemmingsplan. Heeft u voornemens voor uw bedrijf maar speelt het bestemmingsplan u parten? Twijfel dan niet maar neem contract op met Wolderwijd Juristen. Wij zoeken voor u naar het beste plan en brengen u zo bij de juiste bestemming.

Bereik ons via onze online chatmogelijkheid of neem naam telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tevens zijn wij altijd bereikbaar per e-mail bereikbaar.

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS