Home / Rechtshulp / Arbeidsrecht / Ontslagvergoeding

Ontslagvergoeding

Een ontslagvergoeding is een soort schadevergoeding die u in bepaalde gevallen kunt krijgen van uw werkgever indien u ontslag wordt. Of u in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding is afhankelijk van verschillende factoren.

Wanneer een ontslagvergoeding?

Een belangrijke factor die meespeelt om te bepalen of u recht heeft op een ontslagvergoeding is de reden van het ontslag. indien er sprake is van een terecht ontslag (wegens dringende reden) bestaat er veelal geen ruimte voor een ontslagvergoeding. Ook indien de werkgever wegens bedrijfseconomische redenen gedwongen tot ontslag van werknemers moet overgaan is er veelal geen plaats voor een ontslagvergoeding.

Indien uw werkgever het dienstverband wil beeindigen dient hij hiervoor toestemming van het UWV te hebben. Dit kost de werkgever tijd en geld. Een werkgever zal daarom vaak proberen om middels een beeindigingsovereenkomst een ontslag met wederzijds goedvinden te bedingen. In een dergelijke situatie is het goed mogelijk dat u recht heeft op een ontslagvergoeding. Laat uw beeindigingsovereenkomst daarom altijd goed controleren door een jurist zodat u uzelf niet te kort doet!  

Ontslagvergoeding bij de Kantonrechter

Een ontslagvergoeding kunt u behalve rechtstreeks bij uw werkgever ook via de rechter afdwingen. Een kantonrechter is vrij om te bepalen welke ontbindingsvergoeding hij in een bepaald geval redelijk acht waardoor in dergelijke procedures de vergoedingen vaak hoger uitvallen. Het is echter ook goed mogelijk dat een rechter niets ziet in uw vordering en deze in het geheel afwijst. Alles zal afhangen van de omstandigheden van het geval.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een (hogere) ontslagvergoeding? Wij zoeken het voor u uit en komen op voor uw belang!

Bereik ons via onze online chatmogelijkheid of neem naam telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tevens zijn wij altijd bereikbaar per e-mail bereikbaar.

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS