Home / Rechtshulp / Arbeidsrecht / Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

De nachtmerrie van iedere werknemer; per direct je baan en inkomsten verliezen. Wij begrijpen wat voor ingrijpende gevolgen een dergelijk ontslag voor u kan hebben. Directe actie is noodzakelijk en Wolderwijd Juristen gaat samen met u op zoek naar een gepaste strategie voor uw zaak.

Wanneer ontslag op staande voet?

Ontslag op staande voet (juridisch opzegging wegens dringende reden) mag niet zomaar worden gegeven. Aangezien onze juristen zowel werkgevers als werknemers bijstaan hebben wij deze afweging al enkele jaren van twee kanten bekeken. De vereisten voor een ontslag op staande voet zijn als volgt:

 • er moet een objectieve dringende reden zijn;
 • er moet een subjectieve dringende reden zijn;
 • de reden dient onverwijld te worden medegedeeld; en
 • de omstandigheden dienen in onderling verband en samenhang te worden meegewogen.

Deze vier vereisten voor een ontslag met onmiddelijke ingang zijn cummulatief hetgeen inhoud dat de werkgever alle vier vereisten zal moeten bewijzen. Veelal wordt dit als een behoorlijke drempel ervaren. En niet voor niets, de werknemer staat immers zonder WW-uitkering op straat.

Ontslag op staande voet aanvechten

Veel werknemers sturen na een ontslag op staande voet een protestbrief met de gedachten dat het hiermee voorbij is. de juridische werkelijkheid is echter anders. Het is aan werknemer om binnen één maand na ontslagdatum een gerechtelijke procedure aan te spannen tegen de werkgever. Een plicht die werknemer niet te licht moet opvatten. Eén dag te laat en alles is verloren. Zeker gezien hetgeen op het spel staat is wachten niet aan te raden. Indien u geen verweer voert zult u immers geen WW-uitkering ontvangen (ongeacht wat werkgever ook beweert). Neem dan ook direct contact op met een jurist om uw zaak te bespreken. Zorg er dan voor dat u de feiten goed op papier heeft staan en de stukken (ontslagbrief, dossier, bezwaarbrief) digitaal heeft en per e-mail aan ons toestuurt (ook in het weekend). Wij zullen uw zaak beoordelen en ons hard maken om het ontslag op staande voet in rechte te vernietigen.

Bereik ons via onze online chatmogelijkheid of neem naam telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tevens zijn wij altijd bereikbaar per e-mail bereikbaar.

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS