Home / Rechtshulp / Arbeidsrecht / Beeindigingsovereenkomst

Beeindigingsovereenkomst

Overeenkomsten ontstaan door toestemming over en weer van de betrokken partijen. Op dezelfde manier kunnen overeenkomsten dus ook weer tot een einde komen. De beëindigingsovereenkomst (ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd) is een tweezijdige rechtshandeling (gerealiseerd door werkgever en werknemer) die erop is gericht om een einde te maken aan de arbeidsovereenkomst. Dat een dergelijke beëindiging nogal wat haken en ogen met zich meebrengt is bij lang niet alle werknemers en werkgevers bekend. Het is daarom van des te meer belang om een kundig jurist naar de beëindigingsovereenkomst te laten kijken om er zeker van te zijn dat de overeenkomst wel de gewenste gevolgen heeft. Onze gespecialiseerde juristen helpen u hier graag bij.

Beëindigingsovereenkomst check

Een goede beëindigingsovereenkomst check behelst onder andere de vraag of de opzegtermijn door werkgever in acht genomen wordt. Indien dit niet het geval is zal deze periode worden gekort op uw WW-uitkering. Ook is van belang dat u de overeenkomst begrijpt en krijgt waar u recht op heeft. Veel werknemers komen bij ons voor het checken van de beëindigingsovereenkomst. In een adviesrapport worden de artikelen in normaal Nederlands uitgelegd en wordt uiteengezet waar de onderhandelingsruimte kan zitten. Wordt u bijvoorbeeld een normale beëindigingsvergoeding aangeboden? De eerste overeenkomst is veelal een concept waarbij de werkgever altijd onderhandelingsruimte overlaat. Wij zorgen er voor dat u de gevolgen van de beëindigingsovereenkomst kunt overzien. Indien alles volkomen duidelijk is wordt de (eventuele) vervolgstap besproken en gaat de jurist, namesn u, de de onderhandelingen aan met de werkgever.

Kosten beëindigingsovereenkomst check

De kosten voor de beëindigingsovereenkomst nemen wij mee in de onderhandelingen zodat dit u niets kost. Wij zijn van mening dat de werkgever u tegemoet moet komen in juridische bijstand. De praktijk leert ons dat dit in vrijwel alle gevallen wordt toegewezen omdat ook de werkgever wel inziet dat u niet wilt achterblijven met hoge juridische kosten.

Zorg er dus voor dat u weet wat u ondertekent en goed beslagen ten ijs komt. Wij staan u graag bij en verklaren u graag het aanbod van de werkgever. Wij vertellen u dan ook wat het aanbod van uw zijde zou moeten zijn en waarom. Daarna onderhandelen wij dit met de werkgever (P&O/HRM) uit om het beste voor u te bereiken.

Bereik ons via onze online chatmogelijkheid of neem naam telefonisch contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tevens zijn wij altijd bereikbaar per e-mail bereikbaar.

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS