Scheiden zonder advocaat in: Nijkerk

Scheiden zonder advocaat biedt diverse voordelen. Om te scheiden zonder advocaat in Nijkerk zullen beide partijen naar één mediator moeten gaan (bijvoorbeeld Wolderwijd Mediation). Echtscheidingsbemiddeling in Nijkerk (dus bemiddeling door één familiemediator) verkleint de kans dat een echtscheiding uitmondt in een vechtscheiding. Een vechtscheiding is iets wat te alle tijde moet worden voorkomen, niet in de minste plaats in het belang van de kinderen. Immers, ook nadat de partners de relatie hebben beëindigd blijven zij gezamenlijk ouders, zegt mr. J.A. (Jeroen) Kaspers. Het is dus belangrijk dat de scheiding goed en zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Dit kan heel goed middels mediation.

De voordelen van sccheiden zonder advocaat Nijkerk zijn groot. Scheiden zonder advocaat is:

 • Goedkoper;
  In plaats van twee (dure) advocaten, één mediator.
 • Sneller;
  Geen juridisch steekspel maar constructieve gesprekken.
 • Duurzamer;
  De oplossing komt vanuit partijen zelf (ipv de rechter).

Gezamenlijk met de mediator werken partijen aan een goede oplossing voor beide partijen. De mediator begeleidt partijen hierbij maar blijft te allen tijde onafhankelijk/onpartijdig. Veelal is het zo dat één partij de mediator voordraagt maar uiteraard moeten beide partijen hiervoor open staan. Als één van beide partijen niet aan mediation wil meewerken betekent dat helaas dat er geen mediation kan worden ingezet. Dan zijn beide partijen aangewezen op een advocaat in Nijkerk. Dan kan ons kantoor u beiden niet helpen. Wolderwijd verricht namelijk uitsluitend de gezamenlijke echtscheiding middels mediation (dus de echtscheiding zonder advocaat).

Scheiden bij u in de buurt

Vanuit Nijkerk bent u zo bij Wolderwijd Juristen. Wolderwijd Juristen heeft een mooi kantoor in Zeewolde. Vanaf Nijkerk is dit binnen 15-20 minuten met de auto rijden. Hier vindt u Wolderwijd Juristen op het Gildenveld 5 (vanuit Nijkerk aan uw rechterzijde). Voor een routebeschrijving klikt u hier: Routebeschrijving (nieuw venster). Veel mensen uit Nijkerk komen naar ons kantoor vanwege onze kantoorfilosofie en het gehanteerde uurtarief. Op een menselijke manier probeert de mediator u beiden te scheiden tegen een eerlijk tarief. Zonder advocaat scheiden kan dus heel goed vanuit Nijkerk. Wanneer dit ook iets voor u is, kunt u contact met uw mediator opnemen.

Goede afspraken maken (zonder advocaat)

In tijden van (hoge) emoties en verschillende belangen is het zeer belangrijk goede afspraken te maken. De communicatie tussen u en uw (ex) partner is daarbij belangrijk, zelfs al loopt deze niet meer zo eenvoudig als voorheen. Door een mediator in te schakelen wordt er orde gebracht zodat u samen weer besluiten kunt nemen. U voorkomt dat het door emoties of ruzies lastig wordt om goede afspraken te maken. De mediator regelt uw scheiding op een goede, snelle en relatief goedkope manier, zonder dat u beide een advocaat in de arm hoeft te nemen.

Stappenplan scheiden zonder advocaat

Bij Wolderwijd Mediation volgen wij het volgende stappenplan om uw echtscheiding zo goed en zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen:

Scheiden zonder advocaat altijd mogelijk?

Scheiden zonder advocaat is in Nijkerk goed mogelijk. Al sinds jaar en dag is het wettelijk gezien niet meer verplicht om beide een advocaat in te schakelen. Dit zorgt voor een laagdrempeligere afwikkeling van de echtscheiding en veel minder vechtscheidingen. Het belang van een goede verwerking van de scheiding en de voorbereiding op een goede (toekomstige) omgang met elkaar worden steeds belangrijker gevonden. Dit kan worden bereikt middels mediation zonder advocaat. Een tweede voordeel is dat het tarief van een mediator vele malen lager is dan dat van een advocaat. Omdat beide partijen één mediator inschakelen kan dat uurtarief ook eens door beide partijen gedeeld worden. Voor zover de formele afwikkeling het noodzakelijk maakt dat de scheiding wordt ingediend bij de rechtbank dan zorgt de mediator hiervoor. Zo kunt u alles afwikkelen bij uw mediator in Nijkerk.

Een echtscheiding zonder advocaat in Nijkerk verloopt via een onpartijdige en onafhankelijke mediator. Kort komt het er op neer dat partijen onder begeleiding van de mediator op zoek gaan naar de beste oplossing om apart van elkaar verder te gaan. Wellicht lijkt een "gezamenlijke scheiding" nog onbegonnen werk maar een echtscheiding zonder advocaat heeft vele voordelen.

Mediation bij scheiding in de omgeving Nijkerk

Wilt u in of rondom Nijkerk scheiden zonder advocaat? Dan helpen wij u graag. De familiemediator van Wolderwijd bemiddelt al jaren bij echtscheidingen in Nijkerk. Dit gebeurt in principe bij op ons kantoor aan het Gildenveld 5 maar kan (indien gewenst) ook bij u thuis. Wilt u in Nijkerk scheiden zonder advocaat? Neem dan telefonisch contact met ons op voor een afspraak om te kijken of mediation iets voor u beiden is?

Eenzijdige scheiding in Nijkerk?

Wolderwijd bemiddelt uitsluitend bij gezamenlijke echtscheidingen. Omdat wij altijd (ook in een later stadium) onafhankelijk en onpartijdig willen zijn, adviseren wij partijen niet individueel. Indien u dus eenzijdig geadviseerd wenst te worden kunnen wij u niet helpen. Door partijen niet eenzijdig te adviseren kunt u in een later stadium altijd alsnog kiezen voor ons kantoor om de gezamenlijke echtscheiding te begeleiden en faciliteren.

Laat u bellen door een jurist:

NijkerkScheiden zonder advocaat in:
Nijkerk
Almere
Harderwijk
Zeewolde

Nijkerk Uw mediator is ADR certified mediator Mediatorsvereniging Nederland

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS