Scheiden zonder advocaat?

De kogel is door de kerk: u gaat scheiden. Eén ding is zeker, beiden gaan een heftige periode tegemoet waarin allerlei emoties en gevoelens om de hoek (kunnen) komen kijken: boosheid, frustratie, onbegrip en verwardheid. Ook spelen er verschillende vragen, zoals:

 • Hoe moet het nu met het huis?
 • Hoe moet het met de kinderen?
 • Hoe verdelen we de inboedel?
 • Wat brengt de (financiële) toekomst?

Voor dit soort vragen zullen knopen doorgehakt moeten worden. Hierbij is gespecialiseerde en onpartijdige hulp noodzakelijk. Allereerst om gedachten en emoties te ordenen, te luisteren, te adviseren maar ook te bemiddelen. Dit zodat de echtscheiding zo goed mogelijk verloopt. Omdat iedereen een vechtscheiding wil voorkomen, is de vraag naar scheiden zonder advocaat erg groot. Om te scheiden zonder advocaat bent u bij Wolderwijd aan het juiste adres. Lees verder hoe scheiden zonder advocaat werkt en wat wij voor u kunnen betekenen.

Hoe werkt scheiden zonder advocaat precies?

Scheiden zonder een advocaat gaat middels mediation door een mediator (én dan het liefst een familiemediator). Een mediator helpt mensen met een conflict om er samen uit te komen. De begeleiding van een mediator is altijd onafhankelijk en onpartijdig. Een familimediator is een speciale mediator die een erkende opleiding tot familiemediator heeft gevolgd. De familiemediator is daarom gericht op het helpen van gezins- en familieleden bij het oplossen van hun onderlinge problemen en geschillen (veelal de echtscheiding).

Hoe verloopt een scheiding zonder advocaat?

Ordenen

1. Ordenen

Gedachten en emoties schieten vaak alle kanten op in een echtscheiding. De mediator zorgt allereerst voor orde in de chaos. Hoofdzaken worden gescheiden van bijzaken zodat er structuur wordt aangebracht in deze hectische periode en een route wordt uitgestippeld voor de nabije toekomst.

2. LuisterenLuisteren

De mediator luistert naar beide partijen. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig en behartigt dan ook de belangen van beide partijen. Om goede afspraken te kunnen maken is het fijn dat een mediator onafhankelijk is. De functie van van de mediator is er om voor beide partijen (juridische en emotionele) steun te bieden en de juiste oplossingen te vinden. Dit doet de mediator door naar u beide te luisteren en door te vragen.

Adviseren

3. Adviseren

Of het nu gaat om juridische aspecten of de meer praktische zaken; goed (juridisch) advies helpt u bij het maken van juiste keuzes. Uw mediator helpt om ook bij de zaken waar u misschien (nog) niet aan heeft gedacht keuzes te maken. Vragen als 'waar heb ik recht op bij een scheiding?', en 'hoe regelen we de financiën?' spelen vast door uw hoofd. De mediator helpt hierbij en adviseert over zaken als financiën, woning, kinderen, alimentatie en/of pensioen.

4. BemiddelingBemiddeling

Bij een scheiding is het van belang dat goede afspraken worden gemaakt waar beide partijen zich in kunnen vinden. Door heldere afspraken met elkaar te maken wordt een vechtscheiding voorkomen. Geen losse eindjes maar gewoon goede en duidelijke afspraken waar partijen mee verder kunnen.

5. ConvenantBemiddeling

De mediator helpt bij het schriftelijk vastleggen van de gemaakte afspraken. Deze afspraken worden neergelegd in een echtscheidingsconvenant (en eventueel ouderschapsplan). De mediator zorgt er voor dat de afspraken goed op papier komen zodat er duidelijkheid komt.

Scheiden zonder advocaat bij in de buurt?

De echtscheidingsmediaton vindt plaats op ons kantoor zodat u zich, in een neutrale omgeving, volledig kunt richten op de echtscheidingsmediation. Clienten komen voornamelijk uit de volgende gemeenten: Zeewolde, Harderwijk, Ermelo, Almere, Lelystad, Nijkerk, Putten, Amersfoort en Huizen. Bent u benieuwd of scheiden zonder advocaat ook iets voor u is? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

?Scheiden zonder advocaat in:
Nijkerk
Almere
Harderwijk
Zeewolde

? Uw mediator is ADR certified mediator Mediatorsvereniging Nederland

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS