Home / Mediation / Hoe werkt mediation?

Hoe werkt mediation?

t

Ordenen

1. Ordenen

Gedachten en emoties schieten vaak alle kanten op in een echtscheiding. De mediator zorgt allereerst voor orde in de chaos. Randzaken worden gescheiden van alle bijzaken zodat er structuur wordt aangebracht in deze hectische periode.

2. luisterenLuisteren

De mediator luistert naar beide partijen. De mediator is onafhankelijk en onpartijdig en behartigt dan ook de belangen van beide partijen. Om goede afspraken te kunnen maken is het juist zo fijn dat een mediator onafhankelijk is. De functie van van de mediator is er om voor beide partijen (juridische en emotionele) steun te bieden en de juiste oplossingen te vinden. Dit doet de mediator door naar u beide te luisteren en door te vragen.

Adviseren

3. adviseren

Of het nu gaat om juridische aspecten of de meer praktische zaken; goed (juridisch) advies helpt u bij het maken van juiste keuzes. Uw mediator helpt om ook bij de zaken waar u misschien (nog) niet aan heeft gedacht keuzes te maken. Vragen als 'waar heb ik recht op bij een scheiding?', en 'hoe regelen we de financiën?' spelen vast door uw hoofd. De mediator helpt hierbij en adviseert over zaken als financiën, woning, kinderen, alimentatie en/of pensioen.

4. BemiddelingBemiddeling

Bij een scheiding is het van belang dat goede afspraken worden gemaakt waar beide partijen zich in kunnen vinden. Door heldere afspraken met elkaar te maken wordt een vechtscheiding voorkomen. Geen losse eindjes maar gewoon goede en duidelijke afspraken waar partijen mee verder kunnen.

5. ConvenantBemiddeling

De mediator helpt bij het schriftelijk vastleggen van de gemaakte afspraken. Deze afspraken worden neergelegd in een echtscheidingsconvenant (en eventueel ouderschapsplan). De mediator zorgt er voor dat de afspraken goed op papier komen zodat er duidelijkheid komt.

  Voordelig
  Wolderwijd Juristen is voordelig
  Vaste lage tarieven
  Gedreven
  Wolderwijd Juristen is gedreven
  Nuchter en gedreven
  Actueel
  Wolderwijd Juristen is gericht op resultaat
  Altijd up to date
  Bereikbaar
  Wolderwijd Juristen is bereikbaar
  Gemakkelijk bereikbaar
  Volg Wolderwijd

  Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Google+ Volg ons op LinkedIn Volg ons via RSS