• Wolderwijd logo
 
header jurist

Echtscheiding in Zeewolde

Echtscheiding middels mediation in Zeewolde. Mediator mr. J.A. Kaspers begeleid uw echtscheiding snel en voordelig in Ze

Echtscheiding in Zeewolde

3 minuten mr. Jeroen Kaspers mediation voor ondernemers 28 november 2018 2023

Definitief scheiden? Dat betekent dat u (beiden) géén gemakkelijke periode tegemoet gaat. Scheiden brengt vrijwel altijd complicaties met zich mee. Zeker wanneer er kinderen betrokken bij zijn of als u een gezamenlijke inboedel moet verdelen. Daarom kiezen partijen steeds vaker om te scheiden middels mediation, zo ook in Zeewolde. Met behulp van een ervaren mediator maak je betere afspraken dan wanneer beide partijen middels een advocaat het onderste uit de kan proberen te halen. Scheiden zonder advocaat bespaart dan ook veel tijd en geld. Kies dus voor mediation en voorkom een vechtscheiding.

Hoe scheiden in Zeewolde?

Er zijn twee manieren waarop u kunt scheiden in Zeewolde: de eenzijdigde scheiding en de gezamenlijke scheiding. In het kort komt het er op neer dat partijen bij de eenzijdige scheiding tegenover elkaar komen te staan en beide een (dure) advocaat moeten inschakelen. In Nederland zijn we meer en meer overtuigd dat deze manier (ook wel 'vechtscheiding' genoemd) niet de optimale manier van scheiden is. Dit al helemaal wanneer partijen later alsnog met elkaar moeten communiceren (bijvoorbeeld bij kinderen). Hoewel de scheiding in dat geval het einde van de relatie samen betekent, betekent het ook het begin van het gezamenlijk ouderschap. Hoewel dit voorheen (in de relatie) gemakkelijk verliep is alles nu niet meer zo vanzelfsprekend. Het is dan ook van groot belang dat u beide leert communiceren over het gezamenlijk ouderschap en in overleg treedt over het gezamenlijk opvoeden van de kinderen. Meer en meer komt dit inzicht en kiest met voor een gezamenlijke scheiding middels mediation in Zeewolde. We noemen dit ook wel:Scheiden zonder advocaat.

Voor het gezamenlijk regelen van een (echt)scheiding (of beëindiging geregistreerd partnerschap) bent u bij Wolderwijd Mediation aan het juiste adres.

"Wolderwijd Mediation regelt alleen gezamenlijke echtscheidingen middels mediation. Wij werken dus niet mee aan de Vechtscheiding"
mr. J.A. Kaspers

Het grote voordeel van een echtscheiding middels mediation is dat partijen zelf, onder begeleiding van de mediator, tot overeenstemming komen over (bijvoorbeeld) de verdeling en de omgang met kinderen. Omdat de afspraken gezamenlijk worden gemaakt bevordert dit de nakoming van de gemaakte afspraken. Hoewel niet elk conflict (of een partij) zich leent voor mediation komen partijen in 80% van de gevallen toch tot elkaar. Hoe moeilijk gezamenlijk communiceren dan ook lijkt. In alle gevallen is het verstandig om het te proberen.

Bij een echtscheiding middels mediation (in Zeewolde) speelt ook het kostenaspect een belangrijke rol. Iedereen weet dat procederen duur is. Deze kosten kunnen worden bespaard. In plaats van twee advocaten zet u gezamenlijk één mediator aan het werk. Omdat partijen de kosten veelal gezamenlijk betalen is deze vorm van scheiden vele malen goedkoper. Dit niet in de minste plaats omdat het uurtarief van uw mediator beduidend lager is dan dat van een advocaat. Daarnaast leert de ervaring dat partijen, op de langere termijn meer tevreden zijn over een gezamenlijke oplossing dan over een beslissing van de rechter. De gemaakte afspraken worden neergelegd in een convenant dat door beide partijen, en de mediator, getekend wordt. Alle afspraken komen helder op papier zodat partijen duidelijkheid krijgen over de toekomst.

Ook mediation proberen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van een echtscheiding in Zeewolde te bespreken.

mr. J.A. Kaspers

mr. J.A. (Jeroen) Kaspers


Jurist en Mediator

Jeroen adviseert en procedeert op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en huurrecht. Als mediator begeleidt Jeroen bij conflict of echtscheiding. Volg Jeroen ook op LinkedIn. Bereikbaar via kaspers@wolderwijd-juristen.nl of 036 522 7007.

Meer van mr. J.A. Kaspers over mediation voor ondernemers:

Veelgestelde vragen: